صورت وضعیت نویسی در پروژه ها- فهرست بها، انواع قرارداد ها برای ارائه صورت وضعیت

ساخت وبلاگ
 

مطلب دوم صورت وضعیت نویسی: برآورد هزینه پروژه های دولتی بر اساس کتابچه هایی است که تعیین کننده قیمت عملیات های مختلف بر مبنای واحد آن کار (مترمکعب، متر مربع، متر طول، کیلو گرم و . . . )می باشد، که این کتابچه ها "فهرست بها" نامیده می شوند.

فهارس بها (فهرست بها ها) با توجه به نوع کار در رسته و رشته های مختلف ( ابنیه، راه و باند، سدسازی، خطوط انتقال آب، تاسیسات برقی، تاسیسات مکانیکی، آبیاری و زهکشی و . . .) توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و به استناد ماده 23 قانون برنامه و بودجه تهیه می شوند. این فهارس بها معمولا هر ساله بر اساس قیمت های سه ماهه آخر سال قبل به روز شده و ابلاغ می گردند و از نوع لازم الاجرا می باشند.

قرارداد های عمرانی در کشور معمولا بر دو نوع اصطلاحا قیمت مقطوع و فهرست بهایی می باشند.

قرارداد های فهرست بهایی: در این قرارداد ها برآورد اجرای کار، ارائه صورت وضعیت و کلیه پرداخت ها بابت انجام کار به پیمانکار بر اساس فهارس بهای منضم به پیمان (فهارس بهایی که در زمان قرارداد پروژه بر مبنای آن ها برآورد کار انجام شده است) انجام می گیرد. که معمولا به غیر از برخی کار های ساختمانی سایر پروژه ها بر این اساس هستند.

قرارداد های قیمت مقطوع: در این قرار داد ها برآورد اجرای کار بر اساس فهارس بهای مربوطه انجام شده و در نهایت قیمت کل کار بر مبنای واحد (فرضا متر مربع) تبدیل می شود، که پیمانکاران در زمان مناقصه می بایست قیمت خود را بر این اساس پیشنهاد دهند.

برای ارائه صورت وضعیت در این قرارداد ها نسبت بهای قسمت های مختلف به کل کار در زمان برآورد محاسبه شده و در قالب جدولی به نام "ساختار شکست" تنظیم می شود.

ارائه صورت وضعیت ها در مراحل مختلف بر اساس پیشرفت کار بر مبنای ساختار شکست انجام می گیرد.

البته در این قرارداد ها اضافه کاری های پروژه می بایست بر مبنای فهرست بهای منضم به پیمان محاسبه شود.

این قرارداد ها بیشتر در کارهای ساختمانی و بر مبنای "مترمربع" استفاده می شوند.

صورت وضعیت در پروژه ها...
ما را در سایت صورت وضعیت در پروژه ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : eidekarkav بازدید : 132 تاريخ : دوشنبه 16 ارديبهشت 1398 ساعت: 8:42